Thomas Timmers
,
Accuraat websoldaat

Het belang van snelle laadtijden

Thomas Timmers
,
Accuraat websoldaat

Erger jij je ook zo aan trage websites die engelengeduld vragen vooraleer ze geladen zijn? Je bent niet alleen, uit onderzoek blijkt dat het geduld van gemiddelde websitebezoekers almaar afneemt. Maar er is meer, een trage website vindt ook Google niet zo leuk. Welke gevolgen hebben snelle laadtijden voor je website? Ik leg het je graag uit.

Welgeteld 3 seconden, dat is hoeveel de laadtijd van je website maximum mag bedragen. Duurt die langer? Dan ben je je bezoeker onverbiddelijk kwijt. Jammer, maar helaas. Begrijpelijk dat bezoekers dan afhaken? Ja, dat wel. Dankzij snelle internetverbindingen ligt de lat nu eenmaal erg hoog. Snelle laadtijden zorgen er dan ook voor dat bezoekers zorgeloos én snel doorheen je website kunnen navigeren. Meer zelfs, als je website prettig ervaren wordt is je bezoeker sneller geneigd om terug te komen. Hallo loyaliteit!

Snelle laadtijden en SEO

Maar niet enkel de gebruikerservaring is een belangrijke factor, ook je positie in de zoekmachines wordt door de laadtijd bepaald. Google kondigde namelijk in 2010 al aan dat ze de laadtijd mee opnemen in het algoritme dat de positie in de zoekresultaten bepaalt. Een trage laadtijd? Dan is er meer kans dat je onderaan de lijst met zoekresultaten bengelt.

Naast de organische zoekresultaten let ook Google Adwords flink op de snelle laadtijden van je website. De kwaliteitsscores van je advertenties kunnen hier namelijk stevig door beïnvloed worden.

De technische kant

Maar hoe ontstaat zo’n trage website nu precies? Daarvoor moet je terugvallen op het technische gedeelte van je website. Een slechte webhosting, te zware afbeeldingen, te veel codering of een slecht onderhoud liggen vaak aan de basis van dit fenomeen.

Doe de test

Je merkt het al,snelle laadtijden zijn van groot belang. Wil je testen of jouw website een optimale laadtijd heeft? Dan kan je ‘m best aan GTmetrix of Google Page Speed onderwerpen. Niet geslaagd voor de test? Geen zorgen, kom gerust eens op de koffie, wij zorgen voor de nodige boost!

Meer lezen = meer weten

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
voor insights, advies en tips
om via marketing jouw
bedrijfsdoelen te halen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.