Uitbundig marketeer Birgit: project managing like nobody’s watching

Sommige mensen hebben geen visitekaartje nodig. Deze Explicieter herken je vanop een kilometer afstand aan haar aanstekelijke lach. Over het belang van spel, het zalige buitenleven en de roep van het podium: maak kennis met project manager Birgit Leen. Uitbundig marketeer voor de buitenwereld, B-Dog voor de collega’s.

Als link tussen de klant en haar team zorgt Birgit ervoor dat iedereen perfect weet wat er moet gebeuren tegen wanneer. Een functie die haar op het lijf geschreven is. “Ik ben van nature georganiseerd, open en sociaal. Ik lees ook graag over de theorie achter de dingen. Het fijnste aan mijn job? Mijn collega’s motiveren en de mens achter de klant leren kennen.”

Wat als er geen Expliciet was? Of als project managing nooit was uitgevonden? Dan stond ze nu misschien overal ter wereld staande ovaties te ontvangen als lid van een dansgezelschap. Of zou ze zich keihard inzetten voor vrouwenrechten bij een non-profit organisatie. “Ik heb altijd graag gereisd en op het podium gestaan. Als ik een jaartje van job mocht wisselen, dan weten jullie waar te komen zoeken (lacht).”

“Een sfeermaker, ikke? Zo zie ik mezelf niet.”

Spel is altijd een constante geweest in het leven van Birgit. “Van mijn negende tot mijn 28ste zat ik bij de Chiro. Spel en opvoeding met elkaar verbinden, dat was helemaal mijn ding. Mijn eerste job na mijn studies in de Communicatiewetenschappen was dan ook een logische: spelontwikkelaar voor onderwijs, jeugdwerk, bedrijven, … Mijn favoriete campagnes bij Expliciet zijn die waarvoor we een spelelement of uitdaging mogen uitdenken.”

Als collega’s gaven we haar de totem Uitbundig marketeer. “Raar, want onder mijn vrienden zie ik mezelf helemaal niet als de uitbundige. Ik blijf meestal wel plakken op teamactiviteiten. En ik heb ook carnaval geïntroduceerd als nieuwe themadag bij Expliciet. Dus ja … misschien klopt het toch (lacht).”

Heb je ooit een (relatie)cadeautje in gedachten voor Birgit, choose carefully! “Ik las jaren geleden een interessant boek over minimalistisch leven. De boodschap: Neem alles in je woning vast. Maakt het je gelukkig? Hou het bij. Doet het je niks? Gooi het weg.Ik deel ook liever ervaringen met iemand, dan iets te kopen om te kopen. Het leven zit al vol genoeg clutter. Daarom dat ik zo graag alles organiseer. Hoe minder rommel rond mij, hoe rustiger ik ben.”

 

Open_hartelijk

Dit mis ik het meest op dit moment.

De bossen, het buitenleven. Ik groeide op in het groene Kaulille, maar woon nu in een appartement in Hasselt.

Mijn familie is… 

Enorm belangrijk in mijn leven. Mijn twee broers behoren tot mijn beste vrienden. We hebben altijd in dezelfde school en Chiro gezeten, en hebben veel gemeenschappelijke vrienden.

Deze reiservaring vergeet ik nooit meer.

Een spontane backpacking trip in Indonesië met een vriendin: diepzeeduiken, vulkanen, onvergetelijke uitzichten. Gewoon wauw.

Zo zie ik mezelf nog op het podium staan…

A la Robyn of Roisin Murphy, zo met van die supergekke kostuums en gewoon performen like nobody’s watching.

Het verhaal achter de bijnaam B-Dog…

Ik noemde Maarten ooit M-Dog in een mail. Ik werkte toen pas een paar dagen voor Expliciet. Jan en hijzelf vonden dat zo geweldig dat ik meteen B-Dog werd. Even later werd ons team omgedoopt tot Team Dog. Een eer (lacht)!

Meer lezen = meer weten

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
voor insights, advies en tips
om via marketing jouw
bedrijfsdoelen te halen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.