info@expliciet.be
011 96 26 36
Sint-Truidersteenweg 142, 3500 Hasselt
Dienstverleningsnummer DV.A219992

25 juni 2015

Copywriting boosten: 5 tips om je te helpen

Expert aan het woord

Evelien Geusens
Dartel digikid

Een krachtig product valt helemaal in het water zonder een sterke tekst, zowel online als offline. Om je een handje te helpen selecteerde ik voor jou 5 ultieme tips i.v.m. copywriting boosten!

1. Kort en simpel
In het proces van copywriting boosten, denk je er aan dat je lezer steeds gehaast is door de overvloed aan informatie die op ‘m afkomt. Hij wil op zo’n kort mogelijke tijd zo veel mogelijk over je weten. Schrijf daarom steeds to the point, actief en fris met in je achterhoofd het KISS-principe (keep it short and simple).

2. Doordachte titels
Toegegeven, een titel is hét heikel punt bij uitstek. Een goede titel moet de lezer nieuwsgierig maken en doen prikkelen om verder te lezen. Mag bovendien niet te vaag zijn, maar ook niet alles weggeven. De beste methode hiervoor is nog steeds: “Doet het mij wat? Zou ik zelf verder lezen?”

3. Nummers en lijstjes
Nummers en lijstjes werken àltijd. Door het zien van daadwerkelijke cijfers gaat de materie beter blijven hangen in je hoofd. Schrijf daarom steeds cijfers in getalvorm: geen ‘vijf ultieme tips’ maar ‘5 ultieme tips’ (theorie in praktijk brengen, check!).

4. Doelgroepgericht
Pas steeds je schrijfstijl aan naar gelang je doelgroep. Een prestigieus bedrijf vraagt nu eenmaal een serieuzere copywriting dan een product dat voor tieners is bestemd.

5. Krachtige call-to-action
Laatst, maar misschien wel het belangrijkst: de call-to-action. Je lezer is niet zo goed in het ondernemen van stappen, je moet hem zelf aanzetten tot actie! Geef hem instructies die er voor zorgen dat hij doet wat jij wil: neem deel aan de wedstrijd, vraag je brochure aan, koop dit, …

Lees verder.

Blijf nog wat langer.
Task already exist for this element.
Write your message in the existing thread.
Here, we opened it for you.
General
Teruggeven
Teruggeven

  Opmerkingen geven geactiveerd

  Algemene taakAnnuleer
  ×
  General Tasks are meant for requests that are not about a specific part of the page. To create a specific request, close this box and click the plus icon on the right to choose any part of the page.
  For more generic requests, go ahead and send your message.
  WP Feedback

  Dive straight into the feedback!
  Login below and you can start commenting using your own user instantly