info@expliciet.be
011 96 26 36
Sint-Truidersteenweg 142, 3500 Hasselt
Dienstverleningsnummer DV.A219992

25 september 2019

Creatief artieste Pauline: “Ik heb geleerd om echt fiér te zijn op wat ik doe”

Nog maar 26 lentes jong is ze. Toch heeft grafisch vormgeefster Pauline al een hele weg afgelegd. Op alle vlakken. Geboren en getogen in Henegouwen, maar vandaag een Explicieter pur sang in hartje Hasselt. Enchanté? Reken maar van oui!

Pauline is een van onze vijf grafische collega’s, maar wel met haar eigen expertise. “Ik ben vooral verantwoordelijk voor het ontwerpen van websites. Daar heb ik zelf om gevraagd. Waarom? Omdat ik me daar veel vrijer in voel. Je kan enorm veel kanten uit met websites en je hoeft je niet te houden aan drukvoorwaarden.”

Is die creatieve kriebel er altijd al geweest? “Ik knutsel al sinds ik superklein was. En ook op school was ik altijd graag creatief bezig. Maar het duurde wel lang voordat ik wist welke richting ik concreet uit wilde. Eerst wilde ik graag interieurdesigner worden, maar dat bleek op dat moment wat te zwaar. Met grafische vormgeving was ik meteen vertrokken.”

“Ik voel me echt sterk als ik een broek heb kunnen herstellen”

Ze noemt zichzelf verlegen, maar wij noemen haar ondernemend. Het ouderlijk huis verlaten om te gaan werken en leven in Luik. Om een paar jaar later de taalgrens over te steken. Binnenkort woont ze samen met haar vriend in Tongeren en maakt ze al een jaar deel uit van Team Expliciet.

“Ik bekijk alles gewoon van dag tot dag en laat me nooit snel door iets afschrikken. Als het goed voelt en het plaatje klopt, dan doe ik het gewoon. Ook toen ik hier solliciteerde. Al was ik wel nerveus toen ik op gesprek mocht komen. Ik wilde koste wat kost beter Nederlands leren spreken. Maar als je nog niet goed weg bent met een taal, dan is het moeilijk om de gevoelens van de ander juist in te schatten. Achteraf dacht ik dan ook dat het zeker niks ging worden. Toen Jan en Maarten me belden dat ze mij hadden gekozen, was ik niet te houden!”

Meer dan een welgemeende croque monsieur kunnen we haar helaas niet bieden in haar moedertaal. Pauline van haar kant heeft zich helemaal geblend in onze open_hartelijke groep. “Als ik mijn ding in alle vrijheid kan doen, ben ik gelukkig en loopt alles vanzelf. Ik heb hier ook geleerd om echt fier te zijn op wat ik ontwerp. Het klinkt misschien cliché, maar elke creatie voelt aan als een eigen kindje. Als je daar iets verkeerd over zegt, dan ben ik daar best wel gevoelig voor. (lacht)

Open_hartelijke vragen aan Pauline

Ik word blij van:

Chocolade! Maar ook van een pasta of een lekkere salade met geitenkaas.

Ik word boos van:

Als de chocolade op is. (lacht) Nee, echt boos word ik niet snel, maar ik kan wel koppig zijn. Heel koppig. Ik herinner me bijvoorbeeld dat ik, toen ik heel jong was, absoluut weigerde om hallo te zeggen tegen een vriendin van mijn mama. Omdat ik er op dat moment gewoon geen zin in had. Mijn mama weet dat niet meer, ik herinner het mij nog zeer goed.

Als ik geen grafisch vormgever was:

Dan stortte ik mij op helemaal op het handwerk. Ik knutsel bijvoorbeeld graag interieurdingen in elkaar. Naaien kan ik ook. Als ik een broek heb opgelapt, voel ik me echt sterk. Nog op mijn lijstje: houten schrijnwerk maken en pottenbakken!

Mijn favoriete Nederlandstalige woorden zijn:

Doei, fatsoenlijk, dikkenek, spuug– zoals in spuuglelijk – en eender wat. Vooral die laatste gebruik ik heel vaak.

Mijn familie is:

Superbelangrijk. We proberen zoveel mogelijk leuke dingen te doen. Ik ga elk jaar met een van mijn zussen citytrippen. En wanneer ik mijn ouders bezoek, ga ik vaak met mijn moeder in het veld wandelen.

Zo zien mijn vrienden en familie mijn job:

De meesten begrijpen wel wat ik doe. Mijn vriend is zelf ook actief bezig met websites, dus wisselen we af en toe nuttige tips uit. Maar mijn opa heb ik bijvoorbeeld een aantal creaties moeten tonen om te laten zien waar ik dagelijks mee bezig ben.

Lees verder.

Blijf nog wat langer.
Task already exist for this element.
Write your message in the existing thread.
Here, we opened it for you.
General
Teruggeven
Teruggeven

  Opmerkingen geven geactiveerd

  Algemene taakAnnuleer
  ×
  General Tasks are meant for requests that are not about a specific part of the page. To create a specific request, close this box and click the plus icon on the right to choose any part of the page.
  For more generic requests, go ahead and send your message.
  WP Feedback

  Dive straight into the feedback!
  Login below and you can start commenting using your own user instantly