info@expliciet.be
011 96 26 36
Sint-Truidersteenweg 142, 3500 Hasselt
Dienstverleningsnummer DV.A219992

28 juni 2019

Fanatiek filmmaker Gerrit: riep er iemand een dokter?

Jaren geleden begon hij op zichzelf en was Expliciet één van zijn allereerste klanten. Vandaag is hij deel van ons team en trekt hij dagelijks de baan op om de verhalen van onze klanten op een open_hartelijke manier in beeld te brengen. Maar wist je ook dat hij niet één, maar drie vrouwen in zijn leven heeft? En dat hij dankzij een simpele truc de perfecte filmrecensent is? Een speeddate met Dhr. Gerrit Creemers, Fanatiek Filmmaker.

Met al een bachelor Elektronica-ICT op zak besloot Gerrit om zich bijkomend te verdiepen in de wereld van de filmtechnieken. Nog voor hij ook dat diploma op zak stak, richtte hij zijn eigen videobedrijfje op. “Wat had ik te verliezen? Ik kon meteen praktijkervaring opdoen en commercieel leren denken.”

“Ik heb dankzij al die ervaring ook snel mijn eigen manier van werken gevonden. Als videoman ben je vaak op jezelf aangewezen. Er moet veel gebeuren op korte tijd. En de foutenmarge is héél klein. Je kan achteraf niet bellen met de vraag of je nog wat extra beeldjes kan komen maken.”

Gerrit Creemers

“Ik ben soms iets té rechtuit. Maar da’s goed bedoeld”

“Ik heb altijd mijn mannetje kunnen staan. Dankzij mijn ouders… en de Chiro. Mijn papa is altijd al een handige kerel geweest. Dat heb ik overgenomen. In de Chiro kwam dat ideaal van pas. Geen zondag zonder sjorren! Soms tot ergernis van de anderen, die geen zin hadden om weeral iets te bouwen (lacht). Maar de Chiro, da’s ook knopen doorhakken, zeker als hoofdleider. Heel wat verschillende meningen op een lijn krijgen, zorgen dat er lidgeld binnenkomt, … Ik heb er heel veel geleerd en daar maak ik nog altijd handig gebruik van in mijn job. Misschien ben ik daardoor soms iets te rechtuit, maar da’s echt goed bedoeld!”

“Een voorbeeld: mensen hebben vaak weinig ervaring voor de lens. Da’s heel normaal. Maar op zo’n momenten moet je durven zeggen dat het anders moet. Ook tegen de hoge piefen. Mooie beelden alleen volstaan niet, het hele verhaal moet duidelijk naar voren komen uit die ene video.”

“En eens het resultaat er dan is, dan is dat geweldig. Samen met mijn videocollega Stefan mogen we al het harde werk van iedereen op een mooie manier afronden: het plannen door onze projectmanagers, de teksten van de copywriters, de muziek, de sfeer… En dan is de cirkel rond.”

Open_hartelijke vragen aan Gerrit

Vanwaar jouw bijnaam Dokter Gerry?

Toen ik hier pas werkte, had ik een freelance opdracht in het buitenland. In een ziekenhuis. Ik stuurde via de Whatsapp-groep een foto van mezelf door in zo’n groen dokterspakje in de operatiekamer. Ik dacht even open_hartelijk te zijn. Maar toen ik op kantoor aankwam, werd ik als Dokter Gerry verwelkomd en mijn kantoor omgedoopt tot Het Kabinet. En die bijnaam is altijd blijven plakken.

Waarom gooi je als Hasselaar vaak wat Kempens dialect in de gesprekken?

(Lacht) Dat is nog een erfenis van den Ben Segers sè! Blijkbaar ligt dat accent mij wel. Ik had ook veel Kempense studentenvrienden. Dus haal ik het af en toe nog eens boven.

Wat is jouw signature dansmove?

De wereldbekende pepermolendans. Door de knieën buigen in een hoek van 160 graden, beide handen op mekaar alsof je een pepermolen vasthebt en dan volle bak malen.

Jouw favoriete film?

Ik vind Into the wild echt wel een goede film. Hoe meer ik op de technische filmdetails let, hoe slechter ik een film vind trouwens. Een echt goed verhaal herken ik dus meteen.

Wat weten jouw collega’s nog niet van jou?

Dat ik naast mijn vriendin nog twee vrouwen thuis heb. Onze twee schapen Babs en Jeanne, onze twee persoonlijke grasmaaiers.

Wat is jouw meest awkward moment bij Expliciet?

Toen ik hier pas werkte, nam ik op een dag even iets uit onze koelkast. Tot ik plots een serieuze pets op mijn gat kreeg. Bleek het om een klant te gaan die dacht dat ik Maarten was. Misschien was het wel gênanter voor hem als voor mij (lacht).

 

Lees verder.

Blijf nog wat langer.
Task already exist for this element.
Write your message in the existing thread.
Here, we opened it for you.
General
Teruggeven
Teruggeven

  Opmerkingen geven geactiveerd

  Algemene taakAnnuleer
  ×
  General Tasks are meant for requests that are not about a specific part of the page. To create a specific request, close this box and click the plus icon on the right to choose any part of the page.
  For more generic requests, go ahead and send your message.
  WP Feedback

  Dive straight into the feedback!
  Login below and you can start commenting using your own user instantly