info@expliciet.be
011 96 26 36
Sint-Truidersteenweg 142, 3500 Hasselt
Dienstverleningsnummer DV.A219992

16 mei 2020

Vinnig verteller Gerry: “Toen ik voor het eerst mocht schrijven, wist ik: dit is het!”

Hij maakte van poutrelhangen onze nationale Expliciete sport, vervoegt tijdens de middag af en toe onze loopclub en verrast zijn collega’s op tijd en stond met een open_hartelijke knuffel. Als copywriter bij Expliciet tovert hij dagelijks allerlei straffe verhalen uit zijn pen. Maak kennis met Vinnig verteller Gerry.

Het was de liefde die Gerry voor zijn studies naar Leuven leidde. “Ik wist eigenlijk niet goed wat ik wilde studeren. Wel dat het sowieso Leuven zou worden, omdat ik net een meisje van daar had leren kennen. Ik was goed in talen, waardoor de keuze voor Romaanse talen een logisch vervolg was. De liefde zelf duurde enkele jaren, maar de passie voor taal is altijd gebleven.”

Toch zat Gerry met heel wat vraagtekens toen hij afstudeerde. “Ik wist niet goed welke richting ik uit wilde en ook de jobs lagen niet meteen voor het oprapen. Zo heb ik een tijdje in de productiehal van een logistiek bedrijf gewerkt en ben ik even vervangend leerkracht Frans geweest. Nadien ben ik wel stilaan in de communicatiewereld gerold. Maar uiteindelijk kwam ik pas zeven jaar na mijn studies voor het eerst in aanraking met puur redactiewerk. En dat heeft echt wel mijn ogen geopend. Toen ik begon met schrijven, dacht ik voor het eerst dit is het.”

“Persoonlijke afspraken zijn cruciaal.”

Vandaag is Gerry copywriter van dienst bij Expliciet. Waar hij zich elke dag mee bezighoudt? “Teksten schrijven die zo goed mogelijk passen bij het doelpubliek van onze klanten. Niet alleen inhoudelijk, maar ook vaak SEO-matig. En dat af en toe afgewisseld met een redactiemeeting of interview. Dat vind ik cruciaal om de klant echt te leren kennen en voeling te krijgen met z’n doelpubliek. Die afwisseling – de combinatie tussen achter je bureau zitten en op de baan zijn – vind ik ook het fijne eraan. Naast het schrijven zelf, natuurlijk.”

“Ik ben zeker trots op de dingen die ik schrijf. Een van de projecten waar ik graag op terugkijk, is dat van Houben. Ik heb hun website mogen schrijven, en nadien heb ik voor hun magazine op korte tijd heel wat interviews afgenomen. Van op kantoor tot op de bouwwerf. Hun concept klopte gewoon helemaal. En ik vond het geweldig om al die content slechts met een paar mensen op de wereld te krijgen. Ook Trenara – een Limburgse loopapp – is een project waar ik fier op terugkijk. Ik heb onder meer hun baseline mee mogen bedenken. Geweldig als je dan ziet dat die app van de grond komt en intussen al duizenden gebruikers heeft.”

“Een tijdje in de ruimte zie ik wel zitten.”

Wat Gerry zou doen als hij geen copywriter was? “In een parallel universum zou ik wel astronaut willen zijn. Omdat ik sowieso interesse heb in astronomie en het een kans is die maar weinig mensen krijgen. Ik heb geen flauw idee waar die interesse vandaan komt, maar een tijdje in de ruimte zie ik echt wel zitten.”

Als Gerry even niet aan het schrijven is, dan laat hij zich graag van zijn sportiefste kant zien. Zo sluit hij tijdens de middagpauze aan bij onze Expliciete loopclub, gaat hij af en toe squashen en speelt hij tijdens het weekend zaalvoetbal. En ook zijn passie voor Anderlecht kan Gerry niet onder stoelen of banken steken. “Toen ik vijf jaar was, ben ik voor de eerste keer meegegaan naar een wedstrijd en sindsdien ben ik ze blijven volgen. Vroeger liep ik ook echt een week slechtgezind rond als ze verloren. Nu is dat gelukkig niet meer het geval (lacht).”

Open_hartelijke vragen aan Gerry

Beste vakantie ooit?

Zo’n acht jaar geleden. Ik ben toen met mijn vriendin een roadtrip van drie weken gaan doen langs de West Coast in Amerika. De Grand Canyon, Las Vegas, verschillende nationale parken, … Ik was daar echt in mijn sas.

En de slechtste vakantie?

Een slechte vakantie heb ik nooit echt gehad, maar onze reis naar Amerika is wel in mineur gestart. Het vliegtuig raakte defect terwijl we aan het taxiën waren, waarna we 1,5 uur lang in het vliegtuig vastzaten. Uiteindelijk hebben we twee dagen in Brussel moeten wachten vooraleer we konden vertrekken. En tot overmaat van ramp waren we bij aankomst onze koffers kwijt (lacht). Het slechtste begin van een reis, maar wel eentje met het beste einde.

Wie Gerry zegt, zegt poutrelhangen:

Ik heb dat ooit gedaan tijdens een Expliciet feestje, maar vraag me niet waarom (lacht). Dat was puur impulsief, eigenlijk. Ik fitnesste veel in die periode en voelde de drang om mij op te trekken. Daar herinneren ze mij op tijd en stond graag aan. Al doen ze nu ook met plezier mee.

Wat is jouw signature dance move?

Het Madonna-kaderke. Ik heb er mijn eigen versie van gemaakt, en op een feestje komt die move af en toe naar boven. Zeker wanneer ze ninetiesmuziek draaien.

Ik word echt gelukkig van:

Wanneer ik naar een festival ga en de zon schijnt. Dan ben ik echt in mijn element. Maar vooral als ik bij mijn kinderen ben. Als ze met elkaar spelen en aan het gibberen zijn. Of als ze iets doen wat ik hun geleerd heb. Ik geniet echt van de kleine dingen. Die maken het grootste verschil.

Lees verder.

Blijf nog wat langer.
Task already exist for this element.
Write your message in the existing thread.
Here, we opened it for you.
General
Teruggeven
Teruggeven

  Opmerkingen geven geactiveerd

  Algemene taakAnnuleer
  ×
  General Tasks are meant for requests that are not about a specific part of the page. To create a specific request, close this box and click the plus icon on the right to choose any part of the page.
  For more generic requests, go ahead and send your message.
  WP Feedback

  Dive straight into the feedback!
  Login below and you can start commenting using your own user instantly