info@expliciet.be
011 96 26 36
Sint-Truidersteenweg 142, 3500 Hasselt
Dienstverleningsnummer DV.A219992

20 december 2019

Technisch webchef Gert: “Het heeft lang geduurd voordat ik mijn passie heb verzilverd”

Vaak is hij de allereerste Explicieter die ’s morgens zijn pc aanzet. Zijn persoonlijk record staat op 5u30. Met het obligatoire kopje koffie. Maar naast een vroege vogel is hij ook een rasechte autodidact: in computercode, muziek en zelfs blitse wagens. Spoiler alert: hier volgt een Expliciete analyse van Technisch webchef Gert Bruynseels.

Al sinds zijn heel jonge jaren zit Gert met zijn neus diep in de codetaal. “Vanaf het moment dat ik met de pc leerde werken, was ik helemaal zot van programmeren. Dat begon met zelf programma’s schrijven en vooral met veel rondkijken en zelfstudie. De website van het vroegere Radio Donna was mijn eerste grote voorbeeld (lacht).”

“Toch duurde het ongeveer tot mijn dertigste voordat ik ook professioneel aan de slag ging met programmeren. Na het middelbaar was ik schoolmoe en trok ik meteen de jobmarkt op met mijn diploma van elektrotechnieker. Ik heb gewerkt bij de brouwer, bij een bottlingbedrijf, bij een fabrikant van zonnecellen… Heel verschillende functies in heel diverse sectoren, maar ik leer graag bij over nieuwe dingen.”

“Al die tijd bleef ik wel fervent bezig met code. Het was pas toen mijn vriendin een paar jaar geleden vroeg waarom ik van mijn hobby nooit mijn beroep heb gemaakt, dat ik toch koos om terug achter de schoolbanken te kruipen. Vreselijk (lacht). Heel veel van de leerstof kende ik al, maar ik leerde er wel te programmeren in teamverband. En dat bleek van goudwaarde, zeker in mijn huidige functie, bij een team zoals dat van Expliciet.”

“Van tijd tot tijd zit er wel wat gevloek bij”

Vandaag ontwikkelt Gert zowel de frontend als de backend voor websites en online applicaties van onze klanten. Kort door de bocht vertaald (sorry Gert!): alle code achter de functies en de looks. “Het begint met een wit, leeg blad en het eindigt met een complex systeem waar soms tienduizenden mensen op een overzichtelijke manier hun weg in moeten vinden. Dat vind ik enorm uitdagend en interessant, eens te meer omdat we de bezoekerscijfers ook analyseren voor onze marketingdoeleinden.”

Met zijn 37 jaar is Gert al één van de anciens bij Expliciet. Toch voelde hij zich meteen op zijn gemak. “Van nature ben ik een iets stiller type, maar je wordt hier meteen meegezogen in het teamverhaal. Ongeacht je leeftijd, karakter of achtergrond. Of misschien zijn ze iets liever voor mij, omdat ik het koffiemachien hier elke dag draaiende houd (lacht).”

Tijdens de middag vind je Gert meestal terug aan de PS4 of de biljarttafel. En ook buiten de werkuren houdt hij zich graag bezig met het sportieve. “Racing Genk is al sinds begin jaren 90 mijn grote passie. Daarnaast speel ik vooral chauffeur van mijn twee kinderen. Naar de voetbaltraining, de zwem- of de balletles, het is bijna een sport op zich.”

Open_hartelijke vragen aan Gert

Het grootste misverstand rond web developing is:

Dat kleine aanpassingen ook weinig tijd innemen. E-mailtemplates zijn bijvoorbeeld best complex, ook al lijken ze simpel voor de buitenwereld. Maar ook speciale effecten toevoegen, is een hele uitdaging. Het is heel moeilijk om ze in elke browser tot hun recht te laten komen. Zeker in Internet Explorer, daar vloek ik wel eens op (lacht).

Als ik niet op mijn toetsenbord tokkel, dan:

Tokkel ik wel eens op mijn gitaar. Ik heb notenleer gevolgd in een ver verleden, maar voor de rest ben ik zelf in de tutorials gedoken.

Niemand mag raken aan mijn:

Les Paul-gitaar. Die is verboden terrein. En ook mijn wagen. Ik geef die zelf wel zijn wekelijkse wasbeurt.


Een van mijn grootste oude liefdes…:

Is bezig zijn met leuke wagens. Vroeger hield ik me vaak bezig met car tuning, ik had zelfs mijn eigen getunede bak. Daarna werden het meer en meer oldtimers. Maar nu is het al eventjes geleden dat ik me er nog mee heb beziggehouden.


Ik word echt gelukkig van:

Misschien iets heel banaals, maar wanneer mijn kinderen iets komen laten zien dat ze zelf gemaakt hebben. Maar evengoed de eerste kop koffie ’s morgens. Gewoon puur, hele straffe, da’s het belangrijkste.


Ik kan echt wel genieten van:

Koken en reizen. Ik ben grote fan van Italië en de keuken daar. Je doet me het meest plezier met een lekkere, traditionele lasagne. En daarna een goeie Belgische Cornet.

Lees verder.

Blijf nog wat langer.
Task already exist for this element.
Write your message in the existing thread.
Here, we opened it for you.
General
Teruggeven
Teruggeven

  Opmerkingen geven geactiveerd

  Algemene taakAnnuleer
  ×
  General Tasks are meant for requests that are not about a specific part of the page. To create a specific request, close this box and click the plus icon on the right to choose any part of the page.
  For more generic requests, go ahead and send your message.
  WP Feedback

  Dive straight into the feedback!
  Login below and you can start commenting using your own user instantly