info@expliciet.be
011 96 26 36
Sint-Truidersteenweg 142, 3500 Hasselt
Dienstverleningsnummer DV.A219992

04 juli 2016

Trendalarm: illustraties in grafisch ontwerp

Wie dacht dat illustraties enkel voor kinderen bedoeld waren, loopt serieus achter. Meer zelfs, uit meerdere trendrapporten blijkt dat het gebruik van illustraties in grafisch ontwerp almaar toeneemt. Tijd om ons licht te laten schijnen op deze almaar groeiende trend!

Toegegeven, Stockphotos zijn mooi, maar minder uniek. Stel je eens voor: je kiest zorgvuldig een passend beeld en manipuleert het op een dergelijke wijze zodat het helemaal bij je campagne past. Even later vind je datzelfde beeld dan terug bij je concurrent… Er werd al voor minder gevloekt.

Laagdrempelig imago

Tijd om eruit te springen en te kiezen voor een op maat gemaakte illustratie! Het voordeel hiervan? Ze zijn vaak niet alleen een streling voor het oog, maar creëren in een handomdraai ook een laagdrempelig, vriendelijk imago en bijgevolg spreken ze meer mensen aan. Bovendien zijn ze niet enkel te zien op websites, maar tegenwoordig ook meer en meer terug te vinden in advertenties.

Eigenheid

Kiezen voor illustraties in grafisch ontwerp, is kiezen voor eigenheid. Je creëert een volledig eigen stijl die jarenlang mee kan gaan; je personage/figuur wordt immers nooit ouder! Laat die dure fotoshoot gerust achterwege, je illustratie kan je eenvoudigweg alles laten uitvoeren en pas je aan elke situatie aan.

Minimalisme troef

Van tekeningen opgebouwd uit enkele lijnen tot waarheidsgetrouwe illustraties, zowel analoog als digitaal, geloof ons: alles kan en alles mag! Merken beginnen zelfs vaker minimalistisch en eenvoudig te communiceren. En dan past een simpele illustraties in grafisch ontwerp perfect in dat kader! Weg met de overgemanipuleerde beelden, laat die pure, eenvoudige illustraties maar komen!

Illustraties in grafisch ontwerp op maat

Een nieuwe campagne in het verschiet? Of is je website aan vernieuwing toe? Laat die stockbeelden dan gerust eens links liggen en kies voor een boeiende illustratie op maat. Wij beloven alvast dat het een daverend succes zal worden!

Lees verder.

Blijf nog wat langer.
Task already exist for this element.
Write your message in the existing thread.
Here, we opened it for you.
General
Teruggeven
Teruggeven

  Opmerkingen geven geactiveerd

  Algemene taakAnnuleer
  ×
  General Tasks are meant for requests that are not about a specific part of the page. To create a specific request, close this box and click the plus icon on the right to choose any part of the page.
  For more generic requests, go ahead and send your message.
  WP Feedback

  Dive straight into the feedback!
  Login below and you can start commenting using your own user instantly