Gedreven marketeer
Jan Martens
0479 55 82 95

Markante marketeer
Maarten Princen
0485 10 33 59

info@expliciet.be

28 januari 2017

Zo belandt jouw nieuwsbrief niet in de spamfolder

Expert aan het woord

Thomas Timmers
Accuraat websoldaat

Niets zo frustrerend als een mailing waar je uren aan werkte, zien belanden in de spamfolder. Zonde van je tijd én je boodschap. Hoe zorg je er nu voor dat jouw mailing volgende keer niet in de spamfilter verzeild geraakt, maar wél gelezen wordt? We geven je enkele tips!

Let op je woorden

Spamfilters zijn getraind op het zoeken naar bepaalde woorden of woordcombinaties. Denk maar aan ‘klik hier’, ‘kijk snel’, ‘gratis’, ‘speciale aanbieding’, enzovoort. Gebruik de ‘juiste’ woorden om te vermijden dat je mail in de spamfolder terecht komt. Wil je helemaal zeker zijn? Hubspot, een van de bekendste en populairste inbound marketing platforms ter wereld, verzamelde alle (Engelstalige) don’ts in een handige lijst. Daarnaast wordt ook het gebruik van hoofdletters, uitermate veel uitroeptekens of onnodige spaties niet erg gesmaakt.

Afbeeldingen = Spamfolder

Spamfilters kunnen geen afbeelding lezen. Als je een grote foto met tekst erop wilt integreren in je nieuwsbrief, denk je dus beter twee keer na. Anders belandt je mail genadeloos in de spamfolder. Verwerk de belangrijkste informatie dus steeds als tekst.

Kies een betrouwbaar e-mailadres

Niets zo belangrijk als een betrouwbaar e-mailadres. Want geef toe, als de afzender ‘louche’ aanvoelt swipe jij de mail onherroepelijk naar de prullenmand. Laat een no-reply e-mailadres, waar je toch niet op kan reageren, dus achterwege.

Integreer een duidelijke uitschrijflink

Natuurlijk wil je zo weinig mogelijk uitschrijvingen voor je nieuwsbrief. Maar indien je geen duidelijke uitschrijfknop integreert in je mailings, zullen mensen sneller geneigd zijn op de spamknop te drukken.

Testen maar

Er is eigenlijk maar één manier om te voorkomen dat jouw mailing in de spamfilters belandt, en dat is veel testen! Maak enkele e-mailaccounts bij populaire mailproviders als Hotmail, Gmail, Yahoo, … Verstuur een testmail naar deze adressen en start de analyse!

Je merkt het al, een feilloze mailing versturen die wel degelijk in iemands inbox verschijnt is niet zo simpel. Kan je daarom wel wat hulp gebruiken of zit je simpelweg nog met vragen? Geen zorgen, onze experts staan voor je klaar en zorgen dat je mailing wél gezien wordt!

Lees verder.

Blijf nog wat langer.