info@expliciet.be
011 96 26 36
Sint-Truidersteenweg 142, 3500 Hasselt
Dienstverleningsnummer DV.A219992

12 december 2018

Video op sociale media: drie tips om te scoren

Expert aan het woord

Gerrit Creemers
Fanatiek filmmaker

Video is all over the place op sociale media. Ook bedrijven zetten steeds meer in op videomarketing. Maar hoe zorg je ervoor dat je ertussen uitspringt? We geven je drie tips om goed te starten met video op sociale media.

1. Hou het kort en vlot

Sociale media zijn snelle kanalen. Te lange video’s zijn dus niet altijd het beste idee. Langdradige intro’s en sfeerbeelden op het begin laat je beter achterwege. Maak in je video vanaf seconde één duidelijk waarover het zal gaan. Erna kan je de kijker nog verder inspireren of prikkelen met leuke beelden. Maar anders ben je de aandacht misschien al kwijt vooraleer je jouw boodschap hebt verkondigd. En dat zou zonde zijn.

Een kanttekening: bij video’s maken we het verschil tussen sfeer- en contentvideo’s. Is je content relevant en interessant genoeg om de lezer te boeien, dan kan een langere video ook zeker scoren. Hoe dan ook, zorg er altijd voor dat je kijker meteen weet wat hem te wachten staat.

2. Ondertitel…

Hoe vaak kijk je zelf naar video’s via sociale media met je geluid op? Inderdaad, niet vaak. Op Instagram en Facebook beginnen video’s automatisch te spelen zonder geluid. Dan kijk je vaak ook zo verder. Ondertiteling is een must om toch aan je kijker duidelijk te maken waarover je video gaat. Doe je dat niet, dan scrollt je kijker verder in plaats van het geluid aan te zetten

3. … en kies de juiste titel

De inhoud van je video is waar het om draait. Maar vergeet niet dat ook de verpakking telt. Kies daarom voor een leuke, catchy titel waarmee je je kijkers triggert. Want zeg nu zelf, naar welke video zou jij het liefst kijken: De hilarische dingen die kantoorhond Mats elke dag doet of video352_version2.mp4? Juist ja, wij ook.

Video op sociale media: klaar om op te vallen?

Klaar om met video op sociale media aan de slag te gaan? Top, want video is een van de populairste manieren om te communiceren. Wil je graag de mogelijkheden voor jouw bedrijf verkennen? Spring dan eens binnen, we bespreken het graag tijdens een openhartige babbel met een kop koffie.

Lees verder.

Blijf nog wat langer.
Task already exist for this element.
Write your message in the existing thread.
Here, we opened it for you.
General
Teruggeven
Teruggeven

  Opmerkingen geven geactiveerd

  Algemene taakAnnuleer
  ×
  General Tasks are meant for requests that are not about a specific part of the page. To create a specific request, close this box and click the plus icon on the right to choose any part of the page.
  For more generic requests, go ahead and send your message.
  WP Feedback

  Dive straight into the feedback!
  Login below and you can start commenting using your own user instantly