Gedreven marketeer
Jan Martens
0479 55 82 95

Markante marketeer
Maarten Princen
0485 10 33 59

info@expliciet.be

Privacy -en cookieverklaring.

Privacyverklaring

Wanneer je onze website bezoekt, verzamelen wij waar nodig jouw persoonlijke gegevens. Deze worden door ons verwerkt voor de doeleinden waarvoor we je gegevens nodig hebben. Omdat wij net zoals jou belang hechten aan deze gegevens, doen wij er dan ook alles aan om ze veilig te bewaren en je op de hoogte te houden waarvoor we jouw gegevens wensen te gebruiken.

Wij vragen dat je deze Data Protection Notice aandachtig leest. Deze bevat namelijk essentiële informatie over hoe je persoonsgegevens worden verwerkt en waarvoor. Door het meedelen van je persoonsgegevens verklaar je uitdrukkelijk kennis te hebben genomen van deze Data Protection Notice en ga je er eveneens uitdrukkelijk mee akkoord. Ook met de verwerking zelf.

Indien je hierover vragen hebt of indien er iets niet duidelijk is, neem dan gerust contact op met Fréderique Voesen: frederique@expliciet.be

Bedrijfsgegevens

Expliciet
Sint-Truidersteenweg 142 & 147, 3500 Hasselt
info@expliciet.be
+32 (0)479/55 82 95 (Jan)
+32 (0)485/10 33 59 (Maarten)
BTW BE 0822 798 639

Bij de verzameling en verwerking van je persoonsgegevens respecteren wij de Belgische regelgeving inzake bescherming van persoonsgegevens, evenals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (“AVG”) of General Data Protection Regulation (“GDPR”) vanaf haar inwerkingtreding op 25 mei 2018.

Welke persoonsgegevens verzamelen we van jou?

Naam, voornaam, telefoonnummer en e-mailadres vragen we op zodra je het contactformulier van onze website invult. Dezelfde gegevens worden opgevraagd bij het invullen van een sollicitatieformulier, samen met een bestand van jouw motivatiebrief en CV. Indien je interesse hebt in een offerte-aanvraag kan je optioneel jouw sector, doelgroep, regio, functie en interesse voor online of offline opgeven. Wanneer je gebruikt maakt van de chatfunctie op onze website, vragen we je naam, voornaam en e-mailadres achter te laten. Tot slot verzamelen we ook het IP-adres van je computer zodra je onze website bezoekt.

Wij wijzen je erop dat je de verantwoordelijkheid draagt voor alle gegevens die je ons verstrekt en dat wij vertrouwen op de juistheid ervan. Indien je gegevens niet meer up-to-date zouden zijn, verzoeken wij je ons dit zo snel mogelijk te melden.

Je bent niet verplicht om je persoonsgegevens mee te delen, maar je begrijpt dat het verlenen van bepaalde diensten of het samenwerken onmogelijk wordt wanneer je niet instemt met de verzameling en verwerking eraan.

Waarom verzamelen we deze persoonsgegevens van jou?

Je persoonsgegevens (naam, voornaam, telefoonnummer, e-mailadres) verzamelen we via ons contactformulier, om ervoor te zorgen dat we weten wie ons via de website probeert te contacteren. En om ervoor te zorgen dat we over de nodige gegevens beschikken om een antwoord te formuleren op jouw vraag.

Indien je via onze website een sollicitatieformulier invult, worden dezelfde gegevens opgevraagd. In dat geval vragen we jou ook om een motivatiebrief alsook jouw CV achter te laten, zodat wij een goed zicht hebben op jouw profiel. En om te achterhalen of je een mogelijke match bent voor ons bedrijf.

Wanneer je bij ons een offerte opvraagt, willen we je graag zo doelgericht mogelijk verder helpen met een offerte op maat. Daarom vragen wij jou, indien je dit wenst, volgende gegevens voor ons achter te laten: sector, doelgroep, regio, functie, interesse voor online of offline.

Jouw IP-adres verzamelen we om ervoor te zorgen dat we na kunnen gaan wie onze website bezoekt. Zodat we een profiel kunnen vormen van onze bezoeker.

Tot slot maken we op onze website gebruik van een chatfunctie via een externe leverancier ‘Userlike’. Ook hier vragen we jou om je naam, voornaam en e-mailadres achter te laten, zodat we jou kunnen contacteren en een antwoord kunnen bieden op jouw vraag.

De rechtsgronden zijn de uitvoering van de overeenkomst, het vervullen van wettelijke en reglementaire verplichtingen (zoals bijvoorbeeld de 30bis-aangifte van werken) en/of ons gerechtvaardigd belang.

Hoe lang bewaren we jouw persoonsgegevens?

Wij bewaren jouw persoonsgegevens zolang het nodig is om aan de doeleinden van onze verwerkingen te voldoen. Tenzij er wettelijk een langere bewaartermijn is vereist of toegelaten.

Hoe zorgen wij voor de beveiliging van jouw gegevens?

Wij nemen de veiligheid van je persoonlijke gegevens zeer serieus. Daarom maken wij gebruik van diverse technische en organisatorische maatregelen, om zo jouw gegevens op gepaste wijze te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang, gebruik of openbaarmaking. Zo bewaren wij persoonlijke gegevens die je met ons deelt op computersystemen die beperkte toegang hebben en steeds beveiligd zijn met wachtwoorden.

Geen enkel beveiligingssysteem is gegarandeerd 100% veilig. We kunnen daarom de veiligheid van je gegevens niet op absolute wijze garanderen. En aanvaarden geen aansprakelijkheid voor ongeautoriseerde toegang daartoe. Door onze diensten te gebruiken of door gegevens aan ons te verstrekken langs andere weg, stem je ermee in dat we elektronisch met je kunnen communiceren over beveiligings-, privacy- en beheerproblemen in verband met jouw gebruik van onze diensten.

Het is jouw verantwoordelijkheid om het wachtwoord dat wordt gebruikt om je accounts en persoonsgegevens te beschermen, geheim te houden. Als je een computer deelt met anderen, dien je uit te loggen voordat je ons platform verlaat om de toegang tot je gegevens te beschermen tegen toegang door latere gebruikers

Wat zijn de rechten waarop je je kan beroepen?

In overeenstemming en onder de voorwaarden van de Belgische privacywetgeving en de bepalingen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming of General Data Protection Regulation (GDPR) delen wij je mee dat je over de volgende rechten beschikt:

  • Recht op toegang en inzage: je hebt het recht om kosteloos kennis te nemen van de gegevens die wij over jou hebben en na te gaan waarvoor deze worden aangewend.
  • Recht op rectificatie: je hebt het recht om rectificatie (verbetering) van je onjuiste persoonsgegevens te verkrijgen, evenals om onvolledige persoonsgegevens te vervolledigen.
  • Recht op gegevenswissing of beperking: je hebt het recht om ons te verzoeken je persoonsgegevens te wissen of de verwerking ervan te beperken in de omstandigheden en onder de voorwaarden zoals bepaald door de Algemene Verordening Gegevensbescherming of General Data Protection Regulation. Wij kunnen de gegevenswissing of beperking weigeren van enige persoonsgegevens die voor ons noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van een wettelijke verplichting, de uitvoering van de overeenkomst of ons gerechtvaardigd belang, en dit zolang deze gegevens noodzakelijk zijn voor de doeleinden waarvoor zij zijn verzameld.
  • Recht op overdraagbaarheid van gegevens: je hebt het recht de persoonsgegevens die je ons hebt verstrekt, in een gestructureerde, gangbare en machineleesbare vorm te verkrijgen. Je hebt het recht deze gegevens over te dragen aan een andere verantwoordelijke voor de verwerking.
  • Recht van bezwaar: je hebt het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens wegens ernstige en legitieme motieven. Gelieve er evenwel rekening mee te houden dat je je niet kan verzetten tegen de verwerking van persoonsgegevens die voor ons noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van een wettelijke verplichting, de uitvoering van de overeenkomst of ons gerechtvaardigd belang, en dit zolang deze gegevens noodzakelijk zijn voor de doeleinden waarvoor zij werden verzameld.
  • Recht van intrekking van de toestemming: Indien de verwerking van de persoonsgegevens is gebaseerd op de voorafgaande toestemming, beschik je over het recht deze toestemming in te trekken. Deze persoonsgegevens zullen dan enkel nog verwerkt worden indien wij hiervoor over een andere rechtsgrond beschikken.
  • Automatische beslissingen en profilering: wij bevestigen dat de verwerking van de persoonsgegevens geen profilering omvat en dat je niet aan volledige geautomatiseerde beslissingen wordt onderworpen.

Je kan voormelde rechten uitoefenen door je te wenden tot Expliciet. De contactpersoon hiervoor is: frederique@expliciet.be.

Wij stellen alles in het werk om op een zorgvuldige en legitieme manier om te gaan met je persoonsgegevens in overeenstemming met de toepasselijke regelgeving. Indien je toch van oordeel bent dat je rechten geschonden zouden zijn en je binnen onze onderneming voor je bezorgdheden geen gehoor zou vinden, staat het je vrij een klacht in te dienen bij:

Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer

Drukpersstraat 35, 1000 Brussel
Tel. 02 274 48 00
Fax. 02 274 48 35
E-mail: commission@privacycommission.be

Je kan je bijkomend richten tot een rechtbank wanneer je meent dat je schade zou lijden als gevolg van de verwerking van je persoonsgegevens.

Doorgifte aan derden

Bepaalde persoonsgegevens die door ons worden verzameld, zullen worden doorgegeven aan en mogelijk verwerkt worden door derde dienstverleners, zoals onze IT-leverancier, boekhouder, revisor, sociaal secretariaat of werknemers.

De werknemers, managers en/of vertegenwoordigers van de hierboven vermelde dienstverleners of instellingen en de gespecialiseerde dienstverleners door hen aangesteld, dienen de vertrouwelijke aard van uw persoonsgegevens te respecteren en kunnen deze gegevens enkel gebruiken voor de doeleinden in het kader waarvan zij werden verstrekt.

Indien nodig kunnen je persoonsgegevens worden doorgegeven aan andere derde partijen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer wij geheel of gedeeltelijk gereorganiseerd zouden worden, onze activiteiten zouden worden overgedragen of indien wij failliet verklaard zouden worden. Ook is het mogelijk dat persoonsgegevens moeten worden doorgegeven ingevolge een gerechtelijk bevel of om te voldoen aan een bepaalde wettelijke verplichting. Wij zullen in dat geval redelijke inspanningen leveren om je voorafgaand te informeren over deze mededeling aan andere derde partijen. Je zal evenwel erkennen en begrijpen dat dit in bepaalde omstandigheden niet altijd technisch of commercieel haalbaar is of dat er mogelijk wettelijke beperkingen van toepassing kunnen zijn.

Wij zullen je persoonsgegevens in geen geval verkopen of commercieel ter beschikking stellen aan direct marketingbureaus of gelijkaardige dienstverleners, tenzij met je voorafgaande toestemming.

Heb je klachten?

Indien er klachten zijn of indien je het gevoel hebt dat jouw rechten geschonden worden, kan je hiervoor steeds terecht bij de Europese Privacycommissie: https://www.privacycommission.be/nl

Contactgegevens

Expliciet
Sint-Truidersteenweg 142 & 147, 3500 Hasselt
info@expliciet.be
+32 (0)479/55 82 95 (Jan)
+32 (0)485/10 33 59 (Maarten)
BTW BE 0822 798 639

Cookieverklaring

Wat is een cookie?

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje. Dit bestand wordt met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] meegestuurd en door uw browser op de harde schrijf van uw computer opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.

Welke cookies gebruiken wij?

  1. Permanente cookies
    Met behulp van een permanente cookie herkennen wij jou bij een nieuw bezoek aan onze website. De website wordt daardoor speciaal op jouw voorkeuren ingesteld. Ook wanneer je toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies, onthouden wij dit door middel van een cookie. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen, waardoor je tijd bespaart en een prettiger gebruik van onze website kan maken. Permanente cookies verwijder je via de instellingen van je browser.
  2. Google Analytics
    Via onze website plaatsen we een cookie van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”- dienst. Wij gebruiken deze dienst om informatie bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers onze website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen, indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht. Of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij staan Google toe de verkregen analytics-informatie te gebruiken voor andere Google diensten. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Je IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen, op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Privacy Shield principes en is aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.
  3. Social Media
    Op onze website zijn buttons opgenomen om webpagina’s te promoten (“liken”) of delen (“tweeten”) op sociale netwerken als Facebook en Twitter. Deze buttons werken door middel van stukjes code, die van respectievelijk Facebook of Twitter zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op. Lees de privacyverklaring van Facebook of Twitter na (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te weten wat zij met je (persoons)gegevens doen die ze via deze cookies verwerken. De informatie die ze verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Twitter, Facebook, Google+ en LinkedIn, opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. LinkedIn, Twitter, Facebook en Google+ stellen zich te houden aan de Privacy Shield principes en zijn aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Informatie voor bezoeker: recht op inzage en correctie of verwijdering van je gegevens

Je hebt het recht om te vragen om inzage in en correctie of verwijdering van je gegevens. Zie hiervoor onze contactpagina. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je daarbij vragen om je adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens, gekoppeld aan een cookie, dien je een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. Je vindt deze terug in de instellingen van je browser. Meer informatie omtrent het inen uitschakelen en het verwijderen van cookies vind je in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van je browser.

Meer informatie over cookies?

Op de volgende websites vind je meer informatie over cookies:

  • ICTRecht: Achtergrond Cookiewet
  • Consumentenbond: “Wat zijn cookies?”
  • Consumentenbond: “Waarvoor dienen cookies?”
  • Consumentenbond: “Cookies verwijderen”
  • Consumentenbond: “Cookies uitschakelen”
  • Your Online Choices: “A guide to online behavioural advertising

Laatste update: oktober 2018