Marketing Expliciet vult 6000 lege brooddozen

Het team van het Hasseltse marketingbureau Expliciet heeft tijdens de maand december alles op alles gezet om zoveel mogelijk speculaas te verkopen. Daarmee wilden ze VZW Isbroodnodig, een lokale organisatie die de strijd tegen hongerige kinderen op de schoolbanken aangaat, steunen. Hun inzet loont, want ze hebben in totaal €7500,- ingezameld. Daarmee kan de VZW maar liefst 6000 lege brooddozen van Limburgse schoolkinderen vullen.

Groepsfoto speculaasactie

Vandaag zit één op de vier leerlingen met honger op de schoolbanken. Ruim 43.000 kinderen in België eten dagelijks onvoldoende of ongezond en slaan dus geregeld minstens één maaltijd per dag over. Toen dat nieuws Expliciet bereikte, daagden enkele geëngageerde teamleden hun collega’s uit om hun schouders te zetten onder een speculaasverkoop om via de lokale organisatie, VZW Isbroodnodig, lege brooddozen in Limburg te vullen. “We schrokken toen we hoorden dat zoveel kinderen met hongerige buikjes op de schoolbanken zitten. Bij Expliciet kunnen we elke middag onze voeten onder tafel schuiven en genieten van een uitgebreide broodmaaltijd, dankzij huismoeder Greta. Je gaat er al snel vanuit dat dat voor iedereen vanzelfsprekend is, maar helaas is dat niet zo.
We hebben ook bewust voor een goed doel uit de buurt gekozen, omdat je dus niet alleen in de grote steden met armoede geconfronteerd wordt. Het is veel dichterbij huis dan we zouden denken.” – Liesbeth Vrolix, HR-manager Expliciet

De nabije omgeving van het veertig koppige marketingteam heeft het geweten: de marketingexperten verkochten massaal veel speculaas aan familie, vrienden, kennissen, … en zamelden €5000,- in. De zaakvoerders van Expliciet waren zwaar onder de indruk en besloten er nog €2500,- bovenop te doen. Team Expliciet kon op die manier het mooie bedrag van € 7500,- aan Marijke Lambreights, bezielster van VZW Isbroodnodig overhandigden.
“Zodra jullie het bedrag bekend maakten, was ik echt sprakeloos. De inspanningen van jullie team tonen dat er nog positieve en warme gestes bestaan, want dit bedrag is echt uitzonderlijk. Een dikke merci, ook van alle scholen en kinderen. We kunnen met het bedrag 6000 brooddozen vullen en dat is veel, heel veel!” – Marijke Lambreights, bezielster van VZW Isbroodnodig

Cheque speculaasactie

Volle brooddozen, blije schoolkinderen

VZW Isbroodnodig vult op meer dan 20 Limburgse scholen brooddozen met boterhammen, beleg en yoghurt. De scholen bezorgen hen maandelijks een bestellijst die de leden van Isbroodnodig op hun beurt bij Colruyt via Collect&Go en een lokale fruitkweker bestellen. Nadat ze bij hun leveranciers langsgaan, leveren ze binnen de twee uur aan de school. De scholen vriezen de voorraad op hun beurt in, zodat ze steeds lekkers voorradig hebben om hongerige maagjes te stillen.

Ze bezorgen de scholen ook tussendoortjes, fruit en sommige zelfs ontbijt. En vorig jaar hebben ze via de Warmste Week een traject opgezet om ook soep te kunnen voorzien als deel van het project.
VZW Isbroodnodig probeert flexibel in te spelen op de behoeften van scholen, dus als er nood is aan andere producten, kijken ze altijd hoe ze kunnen helpen.

NEWSLETTER

Read more toLearn more

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor insights, advies en tips om via marketing jouw bedrijfsdoelen te halen.

"*" geeft vereiste velden aan

View case
Show reel
Watch video