Vincent Beckers en Jef Noelmans: ‘Gedreven ondernemen kan niet zonder balans in het leven’

Vincent Beckers werd als jonge kerel gebeten door de ondernemersmicrobe en vond in 2018 in Jef Noelmans de ideale partner om een lang gekoesterde droom te realiseren: een bedrijf oprichten. Met IINNO-BENELUX brengen ze ’s werelds slimste en innovatiefste energietechnologieën op de Belgische markt, want onze maatschappij kan en zou volgens het duo volledig moeten draaien op groene stroom.

IINNO-Benelux vincent beckers jan noelmans
Met IINNO-BENELUX brengen Jef Noelmans (links) en Vincent Beckers (rechts) ’s werelds slimste en innovatiefste energietechnologieën op de Belgische markt.

Van relighting - via Hongkong - naar batterijen

Vincent Beckers en Jef Noelmans hebben IINNO-BENELUX op vijf jaar tijd op de kaart gezet als een voorloper in de energieopslagindustrie. Het bedrijf is vandaag de dag een gevestigde waarde in het constant veranderende energielandschap. Aan de basis van dit succes ligt hun vriendschap, ontstaan uit een gedeelde ambitie: ze geloven dat je als ondernemer kan bijdragen aan een betere, in dit geval duurzamere, wereld.

Vincent:” In 2018 zakten Jef en ik met ons initiële plan om samen iets te doen in relighting af naar Hongkong voor de grootste verlichtingsbeurs ter wereld. relighting was toen een opkomende markt waarbij bedrijven al hun klassieke verlichting laten ombouwen naar ledverlichting om energie te besparen. Eenmaal aangekomen op de beurs, kregen we al snel een koude douche van een Griekse ondernemer in relighting: we waren volgens hem 10 jaar te laat. De markt was al verzadigd.”

“Later die avond belandden we op een feestje waar ik aan de praat geraakte met een Zuid-Afrikaan die in Australië woont. Het gesprek ging al snel over energie en de uitdagingen in Australië door de grote afstanden, afgelegen dorpen en sterke groei van hernieuwbare energie. De oplossing voor Australië was energieopslag. Batterijen dus.”

Jef: “Vincent heeft me toen in de taxi naar het hotel zijn verhaal verteld. Eens daar aangekomen, hebben we het gelaten voor wat het was. Maar toch, ik was getriggerd. Ik ben de dag erna enorm vroeg opgestaan en heb uren opzoekingswerk gedaan. Tegen dat Vincent wakker werd, na nog een stapje in de wereld te zetten, was ik overtuigd: energieopslag was zo zot nog niet. Het zou ook wel eens a big deal in Vlaanderen kunnen worden. In België zijn we dan vol overgave in ons idee gedoken. En wat blijkt: alle wegen leiden misschien naar Rome, maar alle signalen op de energiemarkt leidden op dat moment naar de missing link in de transitie: energieopslag.”

IINNO-Benelux vincent beckers
Vincent Beckers: 'Jef en ik zijn complementair. Terwijl Jef wat meer zwart-wit denkt, zoek ik vaak naar het compromis. Dat evenwicht werkt goed.'

'Wij halen geen oude koeien uit de gracht, dat is verboden!'

“Misschien was het ontstaan van ons idee voor IINNO-BENELUX wel sprekend voor onze aanpak. Want als een van ons een idee heeft, is het de volgende dag al in ontwikkeling. We houden er allebei van om actie te ondernemen en door te zetten. We durven elkaar ook te pushen, en dat maakt ons, volgens mij, zo’n sterk duo (glimlacht).”

Vincent: “We zijn complementair. Terwijl Jef wat meer zwart-wit denkt, zoek ik vaak naar het compromis. Dat evenwicht werkt goed. We luisteren ook naar elkaar, hebben allebei onze sterke visie en mening, maar als de ander sterke argumenten op tafel kan leggen, dan zijn we er niet vies van om die mening te draaien en te volgen. Zodra die beslissing genomen is, is het ook zo. We halen bij IINNO-BENELUX dus geen oude koeien uit de gracht. Dat is verboden (lacht).”

“We willen gewoon graag de beste zijn. Niet alleen als het over ons productaanbod gaat, maar ook op het vlak van service. We zijn misschien niet de goedkoopste op de markt, maar onze klantgerichtheid compenseert dat ruimschoots. Onze focus ligt in alles wat we doen op kwaliteit en innovatie, met als doel de eerste te zijn in nieuwe ontwikkelingen binnen energieopslag.”

Jef: “En dat lukt ons niet met twee. We zijn dan ook heel dankbaar voor onze omgeving, voor onze medewerkers en onze familie en vrienden. Die mensen hebben zowel rechtstreeks als onrechtstreeks een invloed op onze zakelijke beslissingen en successen. Ik nam begin vorig jaar afscheid van mijn vrouw. Dat heeft mijn perspectief enorm veranderd. Het herinnert je eraan wat echt belangrijk is in het leven en in zaken doen. Ik zoek daarom meer dan vroeger de ontspanning op en dat vind ik tijdens het fietsen.”

Vincent: “Het doet je beseffen dat je balans in je leven nodig hebt om de uitdagingen van het ondernemen in de ogen te kijken. Dus ik ben blij dat ik IINNO-BENELUX toch even kan loslaten, zodra mijn twee kleine kinderen me enthousiast verwelkomen met ‘dag papa’ (glimlacht tevreden).”

IINNO-Benelux jan noelmans
Jef Noelmans: 'We zijn heel dankbaar voor onze omgeving, voor onze medewerkers en onze familie en vrienden. Die mensen hebben zowel rechtstreeks als onrechtstreeks een invloed op onze zakelijke beslissingen en successen.'

How we made IINNO-BENELUX stand out 

IINNO-BENELUX heeft ambitieuze doelen. Kansen kwamen hun richting uit, maar een onderbouwd plan om ze te benutten was er niet. Expliciet werkte een uitgebreide marketingstrategie uit. Een strategie van A tot Z met focus op online marketing. Wij zijn klaar om IINNO-BENELUX op het vlak van marketing één, of nee twee niveaus hoger te tillen, terwijl zij zich focussen op de duurzame revolutie in het energielandschap.

Hoe zou ons gezamenlijk verhaal klinken?

Bent u nog steeds op zoek naar die marketing- en communicatiepartner die uw bedrijf echt – maar dan ook écht – snapt? Het is onze hoofdambitie om uw business voor de volle 100% te doorgronden. Pas dan kunnen wij onze outstanding marketingskills voor u waarmaken. Klaar om onze ambities en verhalen samen te leggen? Maak kennis met onze hartenjagers en laat ons uw marketinghart stelen.

NEWSLETTER

Read more toLearn more

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor insights, advies en tips om via marketing jouw bedrijfsdoelen te halen.

"*" geeft vereiste velden aan

View case
Show reel
Watch video