Gezellig kunstenaar Sarah: “Comic Sans, da’s de Pizza Hawaï van de grafische wereld”

Wij stellen je graag voor aan onze Sarah Morini. Grafisch vormgever tijdens de werkuren, horoscoopmadam tijdens de lunch, maar eigenlijk gewoon fulltime creativo. Oh ja, watch your fonts wanneer je in haar buurt bent.

“Al op mijn 15e wist ik dat ik grafisch vormgever wilde worden. De meeste mensen denken dat we allemaal supergoed kunnen tekenen en altijd creatief bezig zijn. Ergens klopt dat wel (lacht), maar er komt veel meer bij kijken. Meedenken met de klant, meebepalen hoe een bepaald merk naar voren moet komen, hoe zij zich willen tonen aan de wereld. Ik werk het liefst aan magazines en brandingverhalen, omdat ik me daar echt helemaal in kan smijten.”

Bestaat er zoiets als de typische Morini-touch? “Zeker in magazines werk ik heel veel met ritme. Hoe kan ik op een zo sterk mogelijke manier visueel vertalen wat de copywriter heeft geschreven? Hoe kan ik bijvoorbeeld het leestempo of de leesrichting sturen door te spelen met visuele blokken, stukken tekst, afbeeldingen of vormen?”

Hoe moeilijk is het om on the spot creatief te zijn? “Net zoals bij iedereen heb je jouw dagje of net niet. Hoe dan ook begint mijn dag met een koffie, zonder functioneer ik niet. We hebben altijd wel een duidelijk doel waar we met zijn allen naartoe moeten werken voor de klant. Dat geeft richting. Dat is heel anders dan wanneer ik creatief bezig ben in mijn vrije tijd. Dan begin ik zonder nadenken en wil ik ten volle van het creatieve proces genieten.”

“Ik wil ooit een nieuwe generatie creatievelingen uitdagen”

Geen creativiteit zonder inspiratie. “Ik moét muziek rondom mij hebben. Dat zet de poort naar mijn eigen fantasiewereld open. Voor elk type opdracht heb ik wel een genre dat me in mijn flow doet komen. Maar ook reizen is een echte inspiratiebron. Ik heb intussen al een grote doos vol kunst en kitsch uit het buitenland in mijn appartement staan (lacht).”

“Als Hartenjager ben ik ook enorm trots met mijn Book of Hearts van Francesca Gavin. Ik kocht het boek in Porto. In het boekenwinkeltje trouwens waar de Harry Potter-reeks van J.K. Rowling op is geïnspireerd. Het is een boek over de symboliek van het hart en hoe het beeldmatig doorheen de geschiedenis is gebruikt. Echt een aanrader!”

“En dan zijn er nog mijn vrienden. Misschien wel onbewust de grootste inspiratiebron van allemaal. Niet toevallig ook allemaal creatievelingen: een schilder, een boetseerder, een chef-kok… Hun kijk op de wereld geeft mij zeker nieuwe inzichten.”

“Ik ben ook superblij dat ik bij Expliciet diezelfde persoon kan zijn die ik bij mijn vrienden ben. Positief ingesteld, met gevoel voor humor en een luisterend oor. Ik krijg de vrijheid om mezelf te zijn en dat appreciëren ze hier wel, hoop ik. Ook al betekent dit dat ik ’s middags de krant erbij neem en hun horoscopen begin voor te lezen (lacht).

Welke ambities heeft Sarah tot slot nog op grafisch vlak? Het is zeker niet mijn ambitie om kunstenaar met de grote K worden. Al heb ik wel een leuke bezigheid gevonden in het beschilderen van mijn koffieservies. Da’s intussen een echte hobby geworden. Nee, ik zie me eerder leraar worden op een dag. Een nieuwe generatie uitdagen om creatief te leren denken. Of misschien wel art director. Maar laat me maar eerst hier rustig mijn weg afleggen en mezelf uitdagen.”

Hartenvragen

Iedere nieuwe Hartenjager heten we welkom met een eigen, unieke speelkaart. Met daarop zijn of haar Expliciete totemnaam en grootste liefdes. Tijd om open kaart te spelen en zo beter kennis te maken.

GEZELLIG KUNSTENAAR

Mijn vrienden omschrijven mij als een positieve, gezellige grappenmaker. Mijn totemnaam zit er dus zeker niet ver vanaf 😉

ILLUSTRATIES / KUNST

Als kind wilde ik kunstenaar worden. Ik kan nog altijd helemaal opgaan in kunst. Op tentoonstellingen koop ik wel vaker leuke prints of boeken met illustraties. Mijn favoriete kunstenaar? Modigliani, zonder twijfel. Mijn grootste artistieke afknapper? Comic Sans! Dat is zowat de Pizza Hawaï in de grafische wereld, gewoon not done.

PSYCHOLOGIE

Ik word heel gelukkig van bij andere mensen te zijn. Niet alleen omdat ik een heel sociaal wezen ben, ook omdat ik het interessant vind om te zien hoe verschillend iedereen is. Wat mijn vrienden en ik wel gemeen hebben, is dat we één voor één met een open geest naar de wereld kijken. Zonder meteen een oordeel klaar te hebben. Alleen zo ontmoet je volgens mij boeiende nieuwe mensen en ontdek je dingen en plaatsen die je anders nooit te zien zou krijgen.

REIZEN 

Reizen is één van mijn favoriete bezigheden. Mijn lievelingsbestemmingen? Berlijn omwille van de levendige mix van muziek, kunst en culturen. En de Azoren met hun wondermooie natuur, zonder de massa aan toeristen. Azië staat ook nog op het verlanglijstje. Maar ik kan ook zeker mijn hart ophalen in eigen buurt. Gewoon rondwandelen in de straten van Genk of Hasselt en er nieuwe, leuke zaakjes ontdekken. Als iemand toffe adressen zoekt, laat maar weten 😉

NEWSLETTER

Read more toLearn more

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor insights, advies en tips om via marketing jouw bedrijfsdoelen te halen.

"*" geeft vereiste velden aan

View case
Show reel
Watch video