Wij hebben goesting om te investeren

Expliciet brengt zijn liefde voor ondernemers naar nieuwe hoogtes. Met GooseThing bouwen we een nieuwe investeringsmaatschappij uit waarmee we actief zullen participeren in de bedrijfsvoering van commerciële dienstverlenende bedrijven. We versterken ons hierin met de expertise van Davy Collin, voormalige Director M&A en Finance bij Deloitte.

 

Expertises delen en inwinnen

In oktober vorig jaar vierden we de tiende verjaardag van ons agency, intussen zo’n 40 werknemers groot.

Jan Martens: “De afgelopen tien jaren betekenden een continue organische groei voor Expliciet. Tijdens die periode kruisten interessante opportuniteiten ons pad, waarvan er een aantal resulteerden in relevante participaties. Het Hasseltse videoproductiebedrijf Limelight is hier een mooi voorbeeld van.”

“De snel veranderende marketingwereld leert ons dat de tijd vandaag is gekomen om onze vleugels uit te slaan en om in verhoogd tempo nieuwe expertises, technologieën en resources bij ons aan boord te halen. Dat is volgens ons de enige manier om de groeiambities van onze klanten te blijven waarmaken. Nu is het uitgelezen moment om structureel hierop in te zetten en dat doen we in de vorm van een investeringsmaatschappij, GooseThing.”

“GooseThing richt zich specifiek op ondernemers in de commerciële dienstverlening die met volle goesting in hun bedrijf staan, maar op zoek zijn naar de ideale compagnon de route om doordacht en structureel te kunnen groeien."

Van duo naar trio

Om deze doelstelling te realiseren, komt Davy Collin, 16 jaar lang aan de slag bij Deloitte, mee aan boord. Hij zal bij GooseThing mee de krijtlijnen uitzetten en al zijn métier en ervaring gebruiken om het investeringsvehikel structureel verder uit te bouwen.

“Ik kende en volgde Jan en Maarten al verschillende jaren. Tijdens regelmatige gesprekken op netwerkevents merkten we dat er een sterke synergie aanwezig is. Met mijn jarenlange ervaring in acquisitiestrategieën in het kmo-landschap weet ik perfect waar ondernemers van wakker liggen. Die expertise koppel ik voortaan met veel plezier aan de operationele en commerciële kennis van Jan en Maarten.”

“Ondernemers moeten de Goosething blijven voelen”

Met reeds een aantal bedrijven in het portfolio – waaronder dus nu ook Expliciet – worden momenteel de eerste gesprekken aangeknoopt om de groep te versterken.

Maarten Princen: “We richten ons specifiek op ondernemers in die commerciële dienstverlening die met volle goesting in hun bedrijf staan, maar op zoek zijn naar de ideale compagnon de route om doordacht en structureel te kunnen groeien. GooseThing ontfermt zich mee over hun finances, sales, HR, operations en/of marketing en terwijl kunnen zij zich blijven focussen op hun dagelijkse passie. En belangrijker nog: wij waken mee over hun groei op lange termijn.”

NEWSLETTER

Read more toLearn more

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor insights, advies en tips om via marketing jouw bedrijfsdoelen te halen.

"*" geeft vereiste velden aan

View case
Show reel
Watch video