Wervende woordfluisteraar Liesbeth: “Ik denk dat ik in de verkeerde tijd ben geboren”

In februari 2020 sloten we deze immer positieve Hartenjager in onze armen. Niet veel later kwam er een vreemd virus overgewaaid vanuit China en moesten we haar – net zoals zovele anderen – voor lange tijd missen. Nu is het jouw beurt om Wervende woordfluisteraar Liesbeth beter te leren kennen.

Liesbeth maakt deel uit van ons vijfkoppig team van content marketeers. Daarnaast bouwt ze ook nieuwe, structurele relaties uit met andere redacteurs en journalisten. “De tijd dat we enkel teksten schreven, ligt helemaal achter ons. We leren bedrijven en de mensen erachter steeds beter kennen, bouwen een relatie met hen op en gieten de kennis die ze met ons delen in een sterke, wervende tekst. Met aandacht voor de vindbaarheid op Google, maar ook op social media. Welke budgetten besteden we aan welke posts en op welke kanalen?”

“Ons takenpakket is heel uitgebreid, maar dat vind ik net zo geweldig aan de job. Net als de vele types tekst waarmee we te maken krijgen: blogs, websites, magazines, advertenties… Ik zou het niet kunnen om elke dag ellenlange teksten of boeken te schrijven. De afwisseling houdt het net uitdagend.”

Hoe moeilijk is het om telkens in de huid van een andere lezer te kruipen? “Onze klanten vallen onder een heel brede waaier van sectoren. Met soms heel toegankelijke producten, maar soms ook heel technische of nicheproducten. Net dan komt die goeie band met de klant van pas. Hoe beter we kunnen samenwerken aan die content, hoe beter de eindklant erop reageert en hoe sterker we de vooropgestelde ambities kunnen waarmaken.”

'Nieuwe interesses opzoeken blijft belangrijk om geluk te blijven vinden in het leven'

Bracht Liesbeth de blijdschap vandaag niet over via haar pen of toetsenbord, dan zou ze dat op een iets smakelijkere manier proberen. “Als ik een jaar lang een ander beroep mocht uitoefenen, dan zou ik iets met mijn handen willen doen. Het bakkersvak leren bijvoorbeeld.”

“Ik denk niet dat de mens gemaakt is om zijn leven lang maar één beroep uit te oefenen. Uitblinken in één vakgebied is goed. Maar nieuwe interesses opzoeken blijft volgens mij belangrijk om geluk te blijven vinden in het leven, zowel tijdens als naast het werk.”

Zelf probeert Liesbeth meer dan één steentje bij te dragen om andere mensen gelukkig te maken. “Tijdens de eerste coronalockdown ben ik gestart met Potje vol geluk. Zoals de naam het zelf zegt: een potje dat ik vul met iets homemade. Granola, een kaars, noem maar op, met een mooi zakje en een leuk zelfgemaakt kaartje erbij. De glimlach van de persoon die het geschenkje ontvangt, dat is voor mij de grote beloning.”

Nog zoiets waar Liesbeth oprecht gelukkig van wordt, is muziek. “Van Vivaldi tot Abba of disco, de juiste muziek zet meteen de toon. Het bepaalt je gemoed en hoe je aan jouw dag begint. Onlangs heb ik mijn oude drumstokken terug opgepikt en heb ik me opnieuw ingeschreven bij de academie. Drummen is al een passie sinds mijn twaalfde, ik ben blij dat ik er eindelijk terug mee kan beginnen. En ook mijn marimba blijft thuis altijd dicht in de buurt.

Liesbeth neemt meteen haar agenda erbij. “Er zitten nog een aantal andere muzikanten bij Expliciet. Misschien is het eens tijd om een bandje op te starten? En een muziekkwis: die moet er sowieso komen! Een beetje zingen, zot doen, wat karaokes inplannen, komt helemaal goed (lacht).”

 

Open kaart

Iedere Hartenjager heten we welkom met een eigen, unieke speelkaart. Met daarop zijn of haar Expliciete totemnaam en grootste liefdes. Tijd om open kaart te spelen en zo nog beter kennis te maken

WERVENDE WOORDFLUISTERAAR

Woordenfluisteraar klinkt niet alleen leuk, het straalt voor mij ook iets krachtigs uit. Dat je iemand beter kan begrijpen en aanvoelen door nét de juiste woorden te gebruiken. Met als resultaat zo wervend, aantrekkelijk en actief mogelijke teksten, telkens aangepast aan de doelgroep.”

GOLDIES

“Ik ben grote fan van songs uit de 70’s, 80’s en 90’s. Waar ik echt op kan gaan? Alles van TOTO (lacht). Soms heb ik het gevoel dat ik in de verkeerde tijd ben geboren. De muziek van toen was veel beter opgebouwd en muzikaler dan wat we vandaag op ons bord krijgen.”

FRIENDS

“Ik ben samen met mijn zus opgegroeid met Friends op good old VT4. Niks dan leuke herinneringen. ’s Avonds na het werk of de muziekles durf ik nog wel een aflevering te kijken. Mijn favoriete personage? Zowel Chandler als Ross, met elk hun eigen geweldige humor.”

KOKEN

“In het weekend sla ik wel eens graag aan het bakken. Dat kan vanalles zijn: een rabarbertaart met banaan, een brownie met lekker veel noten… Maar naast het zoete maak ik ook graag hartige gerechtjes klaar. Zolang er maar zoete aardappel bij zit, dan kan het nooit misgaan!”

NEWSLETTER

Read more toLearn more

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor insights, advies en tips om via marketing jouw bedrijfsdoelen te halen.

"*" geeft vereiste velden aan

View case
Show reel
Watch video