Content marketing voorbeelden: inspiratie voor de B2B-marketeer

Je bent mee met de theorie. En wilt nu weleens weten hoe de praktijk eruitziet. Maar altijd diezelfde content marketing voorbeelden van diezelfde multinationals, die ben je echt wel beu gezien. Wij ook. Daarom selecteerden wij enkele content marketing voorbeelden van onze eigen klanten – kmo’s zoals jouw bedrijf.

Expliciet-copywriter Lise over SEO

1. Lerobel

Wie en wat? Specialist in het verwerken van glas. Ze verwerken en bewerken glas tot op maat afgewerkte producten: snijden, slijpen, lagen, harden, buigen, verlijmen, zandstralen én plaatsen.

Inspirerend content marketing voorbeeld omdat… Lerobel hun producten durft los te laten. Uiteraard laten we die geregeld aan bod komen. Maar we mogen van hen ook verder kijken. Zo laten we in het videoformat Glass Talk architecten aan het woord over hun visie op glas. Welke rol het speelt in hun ontwerpen. En tegen welke technische uitdagingen ze aanlopen.

Blader door hun recente blogs en video’s

 2. IMA

Wie en wat? Ontwerpen en bouwen machines op maat. Van het eerste ontwerp tot het allerlaatste schroefje.

Inspirerend content marketing voorbeeld omdat Omdat IMA inzet op content marketing in een sector waar de meeste spelers vooral uitblinken in zwijgzaamheid. Onze persoonlijk favoriet is het magazine dat we voor hen maken: IMAgazine. Daarin bespreekt één van hun medewerkers telkens een stap in de bouw van een machine. En vertellen twee afzonderlijke klanten over de machine die IMA voor hen bouwde, hoe dat traject verliep en hoe de samenwerking eruitzag.

En uiteraard is er een wisselwerking tussen dit magazine en de blogs die we voor hen schrijven.

3. Veldeman

Wie en wat? Veldeman Group produceert, verkoopt en verhuurt tenten.

Inspirerend content marketing voorbeeld omdat… Omdat het gene simpele is. Qua doelpublieken bedoelen we, hé. Hun standaardmateriaal verkopen ze aan verhuurders. Hun maatwerk is bestemd voor sportclubs en het leger. En ze verhuren… aan ja, zowat elk doelpubliek denkbaar. Dat is dan ook de grootste uitdaging: dat iedereen aan zijn trekken komt.

Het resultaat is een blogmix tussen informatie en inspiratie. Van de do’s voor de verankering tot de don’ts voor de inrichting van een festivaltent.

4. P&V Panels

Wie en wat? De laatste in onze content marketing voorbeelden. P&V Panels ontwerpt en bouwt distributie- en stuurborden.

Inspirerend content marketing voorbeeld omdat… Omdat hun magazine Switch op amper twee jaar tijd een enorme evolutie doormaakte. Van het klassieke case-verhaal tot een interessante afwisseling van verhalen over hun manier van werken en bordenbouw in het algemeen.

Van content marketing voorbeeld naar de praktijk…

De eerste stap van al deze content marketing voorbeelden? Een duidelijke strategie. Klaar om de stap te zetten? Kom eens langs voor een kop koffie!

NEWSLETTER

Read more toLearn more

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor insights, advies en tips om via marketing jouw bedrijfsdoelen te halen.

"*" geeft vereiste velden aan

View case
Show reel
Watch video